Henrik Sorensen – David Sheldrik – Urs Recher

Tijdens Shoot Amsterdam 2017 zijn er diverse workshops van professionals.

De Deense fotograaf Henrik Sorensen toont actie op de vierkante meter. Een combinatie van actiefotografie en technische hoogstandjes, waarmee hij op een bijzondere manier beweging vastlegt. Het publiek kijkt ademloos toe hoe hij in minder dan een uur laat zien, hoe hij tot bijzondere foto’s komt.

Fashion fotograaf David Sheldrick uit Londen laat zien hoe een model met twee stappen naar voren en één naar achteren een geheel nieuwe expressie krijgt.Een weergaloze weergave van de interactie tussen model en fotograaf.

De Zwitser Urs Rechter is een ware artiest op het toneel. Hij bespeelt niet alleen zijn publiek met veel humor, maar is ook een meester in de beheersing van het licht. Zijn opstelling van twee felle spots achter het model brengen het publiek in verwarring. Stap voor stap werkt hij naar een totaal oplossing, waarin de witte mouwen van het model als reflectie het licht op het gezicht werpen. Wanneer hij tenslotte het licht keihard door vitrage laat vloeien is het publiek in extase. Een totaal beheersing van licht, dat respect afdwingt.

Websites:
Henrik Sorensen
David Sheldrick
Urs Recher