Programma foto en cultuurreis Moskou – Sint Petersburg 7 dagen

Unieke zeer complete reis met verblijf in centraal gelegen comfortabele hotels. Rechtstreekse KLM vluchten met gunstige vliegtijden in het weekend. Ervaren Russisch sprekende Nederlandse gids en fotograaf gedurende de gehele reis.
Voor gedetailleerde data, vluchten, prijzen en hotels, klik hier…

Zondag. Aan het eind van de middag aankomst op de luchthaven Sjeremetevo van Moskou. Transfer naar hotel. Diner in hotel. ’s Avonds verkennen we de omgeving van het hotel en gaan met de metro naar het Rode Plein. Sfeerfoto’s in het schemer van het Rode Plein en het Kremlin. De liefhebbers kunnen over de brug van de Moskva rivier naar het hotel wandelen. Of we gaan met de metro en bezoeken een van de mooiste stations: Komsomolskaya. Nu het later op de avond niet druk meer is, hebben we alle tijd voor imponerende opnamen van dit ondergrondse paleis.

Maandag. Verkenning van Moskou met locale Nederlandsprekende gids in airconditioned bus. In een vogelvlucht ziet u de hoogtepunten van de stad. We bezoeken het Kremlin en gaan een van de kathedralen binnen. Verder gaan we naar het Maagdenklooster met begraafplaatsen van beroemde Russen als Jeltsin, Tsjechov, Gogol en Sjostakovitsj. Aan de rand van het centrum genieten we op de Mussenheuvels van het uitzicht over de stad. Met uw rug staat u dan naar de Staatsuniversiteit van Moskou in de bekende Stalin architectuur. Menig bruidspaar laat zich graag op deze panoramische plaats fotograferen. Wij natuurlijk ook.

Dinsdag. Fotosafari door de stad van het centrum tot de buitenwijken met de metro. Enorme mensenmassa’s die de metro in en uit stromen. We bezoeken het alternatieve kunstenaarscentrum Vinzavod. In deze voormalige distilleerderij bevinden zich nu onder andere galeries van fotografen. Na de business lunch in dit centrum gaan we verder naar een van de buitenwijken, waar de modern Rus woont. In de middag gaan we langs een van de centrale straten de Arbat. De nieuwe Arbat als toonbeeld van socialistische archtitectuur en de oude Arbat zoals het vroeger was.
Voor de liefhebbers kunnen we  het diner in een typisch Russisch restaurant reserveren.

Woensdag. In de ochtend vrije tijd, waarin iedereen nog eens zijn populaire plekjes kan bezoeken. Na de lunch transfer naar het treinstation voor een comfortabele reis in de Sapsan Express naar Sint Petersburg. De afstand van 700 km leggen we in vier uur af. Het Oktjabrskaja hotel in Sint Petersburg ligt pal tegenover het aankomststation. Diner in hotel waarna we ’s avonds de straat op gaan voor een eerste ontdekking van de stad aan de Neva rivier. In het schemer kunnen we prachtige avondopnamen maken van het paleisplein en de façades aan de rivieroever.

Donderdag. Stadstour in airconditioned bus met locale Nederlandssprekende gids door Sint Petersburg. Langs de rivier zien we de hoogtepunten als de Isaakskathedraal, Admiraliteit en het Smolnyklooster. We gaan de Peter en Paulusvesting binnen, waar de Russische tsaren liggen begraven. En natuurlijk als hoogtepunt een bezoek aan de Hermitage. Het immense museum is te groot om in een dag te zien, daarom bezoeken we de mooiste zalen, zoals de Gouden Zaal voor betoverende sfeerfoto’s. Voor de liefhebbers dineren we ’s avonds in een locaal restaurant met een van de nationale keukens, als Georgisch, Azerbeidjaans, of Aziatisch.

Vrijdag. Fotosafari door Sint Petersburg met locaal vervoer. Ons hotel ligt aan de centrale straat de Nevsky prospekt waarlangs het heerlijk flaneren is. Achter de façades van deze paradestraat liggen de binnenhoven, de zogenaamde dvory. Hier wandelen we door om de achterkant van de stad te fotograferen. We bezoeken niet ver van het hotel een kolchozmarkt, waar boeren uit de regio, maar ook republieken als Oezbekistan of Georgië hun exotische produkten aanbieden. We gaan naar het Vasilius eiland. Bij de vuurtorens laten bruidsparen zich graag met het wijdse panorama van Petrograd, Leningrad of Sint Petersburg vereeuwigen. De naam van de stad mag dan regelmatig zijn gewijzigd, de stad zelf niet. Deze dag kunnen we bij voldoende belangstelling en mooi weer naar de zomertuinen (Petrodvorets) gaan. Heen met een locale bus en terug met de draagvleugelboot over de Finse golf. ‘s Avonds afscheidsdiner voor de liefhebbers van de goede Russische keuken.

Zaterdag. Ons fotoavontuur zit er bijna op. ’s Ochtends vrije tijd om zelf nog wat opnamen te maken van uw geliefde plaatsen. ’s Middags transfer naar het vliegveld. Thuis aangekomen kunt u de door u gemaakte beelden van dit zeer complete reisavontuur nog eens bekijken en bewerken. Verspreid uw beelden via sociale media als Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest, enz. Uw portfolio zal menig bezoeker imponeren.