9-daagse Gouden Ring Rusland
vanaf € 1975,-

Bijzondere culturele reis door de geschiedenis van Rusland en het huidige Rusland met scherpe contrasten van de grote steden en het platteland.
Moskou het onbetwiste centrum met het Kremlin en Rode Plein. De soms slaperige stadjes van de Gouden Ring vol verblindende koepels van de Russisch ortodoxe kerken. Sint Petersburg de culture hoofdstad met de Hermitage en het beroemde Mariinsky Theater.
Moskou ontdekken vanaf het Rode Plein met aan de ene kant het warenhuis GOem en aan de andere kant het Kremlin. Door een van de poorten gaan we het Kremlin binnen en bezoeken niet alleen de kathedralen maar ook de Wapenkamer. Dit is een van de oudste Russische musea vol pracht en praal van de Russische tsaren. Vlak naast het Kremlin ligt het pas aangelegde Zarjadje park op de plaats van het voormalige hotel Rossija. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over het de rivier de Moskva en Kremlin.
Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de metro niet. De metro is een grote hulde aan het Sovjet arbeidersparadijs. De eerste stations werden in 1935 door Stalin geopend.

Zwanenmeer Bolsjoj Theater Moskou*

’s Avonds is gelegenheid om een theater te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Zwanenmeer in het Bolsjoj Theater.
Op de vrije dag zijn er verschillende opties. Zoals een bezoek aan een van de oudste winkelstraten van de stad de zogenaamde Arbat. Een bezoek aan een locale (kolchoz) markt. De beroemde Tretjakov Gallerij met de geschiedenis van de Russische kunst. Het minder bekende, maar zeker de moeite waard het Poesjkin museum met veel Westerse kunst. In het Gorkiparkt staat de Garage het artcentrum van de moderne kunst opgericht door Dasha Zhukova en Roman Abramovich en ontworpen door Rem Koolhaas.
En wat te denken van Detski Mir, een gigantische speelgoedwinkel met een uitkijkplatform op het Loebjanka plein met het KGB (tegenwoordig FSB) hoofdkwartier.
Vanuit Moskou gaan we op weg naar de Gouden Ring. Het eerste bezoek is aan Sergiev Posad, ook wel het Vaticaan van de Russisch Orthodoxe Kerk genoemd. Hier zetelt de patriarch in een verzameling van verblindende kathedralen. Vanuit heel Rusland komen gelovigen naar dit centrum om een van de vele diensten bij te wonen of flessen te vullen met geneeskrachtig water uit de heilige bron.
Aan het eind van de dag zijn we in Soezdal.
Soezdal en Vladimir zijn slaperige Russische stadjes vol houten huisjes, waartussen de vele kathedralen stralen. Naast het religieuze leven, speelt zich het authentieke Russische straatleven af, vol stalletjes met locale produkten, baboesjka’s (omaatjes) en spelende kinderen. De sfeer is gemoedelijk en het tempo is laag dit in tegenstelling tot de hectiek van Moskou.
Deze stadjes vormden lange tijd het centrum van Rusland voor Moskou zijn opwachting deed gelden.
Het waren kleine vorstendommen, die op de handelsroutes tussen Scandinavië en Byzantium lagen.
Met de Sapsan hogesnelheidstrein is het vanuit Vladimir slechts zes uur rijden naar Sint Petersburg. Vertrek in de ochtend en aan het begin van de middag staat u al in Sint Petersburg.
Deze relatieve jonge stad (gesticht 1703) ademt de sfeer van Westerse Verlichting uit. Het stadsplan met zijn vele grachten doet aan Amsterdam denken. Italiaanse bouwmeesters hebben de architectuur uitgevoerd. Centraal is de Neva rivier met zijn granieten oevers en prachtige façades van gebouwen als bijvoorbeeld het Winterpaleis de zogenaamde Hermitage. Beroemd is de Nevskij prospekt een vijf kilometer lange boulevard dwars door de stad met vele winkels, hotels en uitgaansgelegenheden.
Een uitgebreide stadsrondrit om in korte tijd kennis te maken met de verschillende hoogtepunten, bijvoorbeeld het Smolny klooster, Peterpaul vesting, Nieuw Holland, Vasilius eiland met de sfinxen en vuurtorens, Bloedkerk en Kazan kathedraal.

Hermitage samen met Generale Staf

De volgende dag staat geheel in het teken van de Hermitage met een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Wat velen niet weten: met het entreebewijs kunt u ook de Generale Staf binnen. Een nieuw museum vol hedendaagse kunst tegenover de Hermitage aan het Paleisplein.
’s Avonds bestaat de mogelijkheid voor een bezoek aan het Mariinsky theater.
Op de laatste dag heeft u ’s ochtends vrije tijd en kunt u nog een bezoek brengen aan het Russisch museum voor Russisch kunstenaar, zoals Malevich. Of naar het centrum van moderne kunst Erarta op het Vasiliuseiland. ’s Middags de transfer naar de luchthaven voor een rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam.
Een negendaagse intensieve reis -vol boeiende excursies – om in korte tijd kennis te maken met het Rusland van heden en verleden. Begeleiding door ervaren Russisch sprekende Nederlandse reisleider gedurende de gehele reis.

* facultatief theateraanbod

Gouden Ring Rusland

Gedurende gehele reis deskundige begeleiding door Rusland expert

Van 24 september t/m 2 oktober (VOL)

Programma:
Dinsdag 24-9 Vertrek met KL0903 om 11.50 naar Moskou aankomst 16.05 (locale tijd)
Transfer naar centrum van Moskou. Verblijf in hotel Standart.
’s Avonds excursie in de metro van Moskou

Woensdag 25-9 City tour gedurende de gehele dag met bezoek aan het Kremlin met kathedralen inclusief Wapenkamer met locale gids.
’s avonds bezoek aan het Bolsjoj theater met ballet het Zwanenmeer (facultatief)

Donderdag 26-9 Vrije dag met verschillende opties: bijvoorbeeld bezoek aan het Park van de Economische Verworvenheden (VDNCh), Poesjkin museum of Tretjakov Galerij, centrum van moderne kunst Garage in Gorkipark. Met de metro door de stad. Bezoek warenhuis GOem aan het Rode Plein met Zarjadje Park, Detski mir aan het Loebjanka plein vanaf uitkijkplatform uitzicht op het KGB hoofdkwartier. Wandelen over de Arbat een van de oudste (winkel) straten van Moskou. Of bezoek aan een locale (kolchoz) markt, zoals de Dorogomilovsky markt.

Vrijdag 27-9 Vertrek naar de Gouden Ring in een 17-persoons Mercedes Sprinter minibus. Bezoek aan Sergiev Posad het Vaticaan van de Russisch orthodoxe kerk. ’s Middags verder naar Soezdal. Verblijf in Veliy hotel.

Zaterdag 28-9 Excursieprogramma met locale gids in Soezdal en Vladimir.
City tour Soezdal. Bezoek Openlucht Museum, Kremlin met kathedraal en Pokrovski Klooster.
City tour Vladimir. Entree tot de Gouden Poort, Sint Demitrius Kathedraal en de Opstandingskathedraal.

Zondag 29-9
Sapsan hogesnelheidstrein vanuit Vladimir naar Sint Petersburg vertrek 7.05 aankomst Sint Petersburg om 13.20 transfer naar hotel Renaissance Baltic.

Maandag 30-9
City Tour met locale gids Sint Petersburg met bezoek aan de PeterPaul Vesting, Smolny, Neva oevers, Nieuw Holland, Kazan kathedraal, Vasilius eiland met Sfinxen en vuurtorens.

Dinsdag 1-10 Bezoek aan de Hermitage en Generale Staf met locale gids.

Woensdag 2-10 ’s Ochtends vrij voor een bezoek aan bijvoorbeeld het Russische Museum, of centrum voor moderne kunst Erarta op het Vasiliuseiland. ’s Middags transfer naar de luchthaven vertrek KL 1396 om 17.45