19-daagse Grand Oekraïne Rusland Tour
vanaf € 2499,- p.p.

Met bezoek aan o.a. Dresden, Krakau, Lvov, Kiev, Moskou en Sint Petersburg.

  • Geheel verzorgde reis in drie en vier sterren hotels inclusief ontbijt en diner
  • Locale gidsen voor uitgebreide stadsbezichtigingen
  • Comfort Class touringcar voorzien van alle gemakken, zoals bar, koffiezetapparaat, koelkast, toilet, airco
  • Ervaren Nederlandse chauffeur/reisleider die Russisch spreekt
  • Luxe mini-cruise overtochten van Helsinki naar Stockholm en Göteborg naar Kiel

Unieke reis door de voormalige DDR, Polen, Oekraïne en Rusland. Maak kennis met het heden en verleden van Centraal Europa, de Oekraïne en Rusland.
Kiev is een van de oudste steden waar de handelswegen vanuit Byzantium kruisten met de wegen naar Scandinavië. Langs de rivier de Dnjepr was al vroeg een levendige handel tussen Zuid en Noord Europa. Rond het jaar 1000 vond de kerstening plaats met als resultaat oogverblindende kathedralen, zoals u kunt bewonderen in het Petsjersk Lavra (Holenklooster).
Kiev Rus was de bakermat van Rusland, al lang voordat Moskou een rol speelde.
Op weg naar de Oekraïne bezoeken we Dresden in de voormalige DDR met een prachtig gerestaureerd centrum. En verder naar Krakau in Zuid-Polen met o.a. zijn beroemde Lakenhal aan het middeleeuwse Marktplein. Onderweg bestaat de mogelijkheid een bezoek aan Auschwitz Birkenau te brengen.
Vanuit Krakau rijden we de Oekraïne binnen voor een bezoek aan Lvov het oude Lemberg. Een stad boordevol cultureel erfgoed dat onder UNESCO bescherming valt.
Vanuit Kiev gaat de reis door eindeloze korenvelden verder naar Moskou het onbetwiste centrum van de macht in Rusland. Wie wil niet een keer op het Rode Plein hebben gestaan? We gaan het Kremlin binnen door een van de vele poorten en bezoeken een aantal kathedralen. Naast het Rode Plein ligt het warenhuis GOem en het nieuwe Zarjadje park zeker een bezichtiging waard.
Tijdens de stadsrondrit zien we vele hoogtepunten zoals Jonge Maagdenklooster, Mussenheuvels, Rode Plein, Arbat, enz.
’s Avonds gaan we de metro verkennen. In 1935 opende Stalin het eerste metrostation, die kosten noch moeite had gespaard om van de stations echte arbeiderspaleizen te maken.
Op uw vrije dag kunt u gaan wandelen over een van de oudste winkelstraten de Arbat, een locale markt bezoeken, naar een van de vele musea zoals het Tretjakov Galerij met oude Russische kunst, of een bezoek aan het kinderwarenhuis Detski Mir met uitkijkplatform naar het Loebjanka plein met het hoofdkwartier van de KGB (de huidige FSB).
Van Moskou rijden we via Novgorod naar Sint Petersburg. Novgorod was een van de meest noordelijke hanzesteden. Uit Siberië kwamen pelzen, honing, hout en andere natuurlijke produkten. Uit West Europa luxe goederen als bijvoorbeeld linnen en zijde. We bezoeken de Sophia kathedraal in de ochtend in rijden in de middag naar Sint Petersburg een van de hoogtepunten van deze reis.
Sint Petersburg gesticht in 1703 door tsaar Peter de Grote is een relatieve jonge stad. Als venster op het Westen is het gebouwd door Italiaanse bouwmeesters. Hollandse stedenbouwers zorgden voor een grachtenpatroon dat sterk op Amsterdam lijkt.
Langs de granieten oevers van de Neva rivier is het heerlijk flaneren. Op de centrale boulevard de Nevskij prospekt vindt u vele restaurants en andere uitgaansgelegenheden.
Tijdens de stadsrondrit rijden we langs hoogtepunten als de PeterPaul vesting, het Smolny klooster, de Kazankathedraal, Bloedkerk, Isaacskathedraal, Vasilius eiland met de sfinxen en vuurtorens.
Hoogtepunt is een bezoek aan de Hermitage met een van de grootste kunstverzamelingen ter wereld. Uw gids kan slecht een klein gedeelte van de collectie laten zien, waarbij natuurlijk de Hollandse meesters zoals Rembrandt niet ontbreken.
Na alle indrukken maken we een ontspannen terugreis op luxe ferrieschepen van Helsinki naar Stockholm en van Göteborg naar Kiel. Aan boord kunt u genieten van het befaamde Smörgåsbord een uitgebreid Scandinavisch buffet met veel vis, zoals o.a. ingemaakte haring, garnalen, mosselen, warme gerechten en uitgebreide keuze aan desserts. ’s Ochtends voor we van boord gaan opnieuw een uitgebreid ontbijtbuffet.

*Facultatief tijdens deze reis zijn o.a. Sergiev Posad bij Moskou, Zomertuinen Sint Petersburg, theaterbezoek, Russisch Staatscircus en Folklore.

Heeft u een vraag of wilt u op de hoogte blijven? Stuur een mail

Voorjaar mei 2020

Programma: vertrek maandag 11 mei, retour vrijdag 29 mei (19 dagen)

Maandag 11 mei: Via de verschillende opstappunten naar het verzamelpunt en vertrek naar Dresden. ’s Avonds de mogelijkheid door het oude centrum te wandelen met hoogtepunten als het Semperoper, Zwinger en de Frauenkirche.

Dinsdag 12 mei: van Dresden naar Krakau. Eventueel de mogelijkheid voor een bezoek aan Auschwitz

Woensdag 13 mei: Stadsrondrit en verkenning van Krakau met een locale gids. Bezoek aan Wawel en de Lakenhal op het middeleeuwse marktplein.

Donderdag 14 mei: Vertrek naar Lvov. We passeren de grens van de Oekraïne en arriveren aan het eind van de dag in het voormalige Lemberg.

Vrijdag 15 mei: Bezoek met locale gids van de stad met o.a. de Lychakiv begraafplaats, het middeleeuwse farmacie museum en Boim kapel.

Zaterdag 16 mei: Vandaag rijden we naar de hoofdstad van de Oekraïne en bakermat van de Russische cultuur Kiev.

Zondag 17 mei: Verkenning van Kiev met locale gids. Bezoek aan het Holenklooster en het Pirogovo openluchtmuseum.

Maandag 18 mei: Vrije dag om de stad zelf te verkennen.

Dinsdag 19 mei: Vandaag rijden we naar Rusland naar ons overnachtingshotel in Bryansk.

Woensdag 20 mei: Op weg naar Moskou waar we tegen de avond arriveren. ’s Avonds de mogelijkheid de metro te verkennen. Het station Partizanskaja ligt vlak voor het hotel, waarmee we direct naar het Rode Plein kunnen reizen in 20 minuten. Bij Revolutsija komen we weer boven de grond waar via de winkelpromenade Nikolskaya naar het Rode Plein bij avond wandelen. Op de terugweg bezoeken we een paar indrukwekkende metrostations zoals Komsomolskaja.

Donderdag 21 mei: Verkenning van de Russische hoofdstad. Stadsrondrit met bezoek aan het Jonge Maagdenklooster, uitzichtpunt op de Mussenheuvels, Rode Plein met Zarjadje Park en Arbat.
’s Middags gaan we door een van de poorten het Kremlin binnen om een bezoek te brengen aan enkele van de vele kathedralen.

Vrijdag 22: Bezoek aan Sergiev Posad* zeg maar het Vaticaan van de Russisch Orthodoxe kerk zo’n 80 km ten oosten van Moskou.

Zaterdag 23 mei: Vertrek naar Novgorod, waar we aan het eind van de middag arriveren.

Zondag 24 mei: Bezoek aan het Kremlin van Novgorod aan de Volchov rivier. We gaan o.a. de Sophia kathedraal binnen. ’s Middags vertrek naar Sint Petersburg. ’s Avonds rondvaart op de Neva rivier als eerste kennismaking.

Maandag 25 mei: Stadstour langs enkele hoogtepunten, zoals het Smolny klooster, de PeterPaul vesting, Kazankathedraal, Bloedkerk en Isaacskathedraal, Vasilius eiland met de sfinxen en vuurtorens voor een prachtig panorama over de Neva rivier.
’s Middags bezoek aan de Hermitage
’s Avonds bestaat de mogelijkheid voor theaterbezoek*.

Dinsdag 26 mei: Ter vrije besteding met de mogelijkheid om per draagvleugelboot over de Finse golf naar het zomerpaleis Petrodvorets* te varen.

Woensdag 27 mei: We verlaten Rusland en rijden naar Finland, waar we na een korte city tour in Helsinki aan het eind van de middag aan boord gaan van een luxe ferrie voor de overtocht naar Stockholm. Aan boord ’s avonds een overdadig Scandinavisch buffet.

Donderdag 28 mei: De volgende ochtend arriveren we na een stevig ontbijtbuffet in Stockholm voor een korte stadsbezichtiging. De rest van de dag rijden we door Zweden langs het Vättermeer naar Göteborg, waar we aan het eind van de middag inschepen voor overtocht naar Kiel.

Vrijdag 29 mei: Vanuit Kiel via Hamburg rijden we terug naar het opstappunt in Nederland. Na het afscheidsdiner wordt iedereen met de servicelijnen naar het instappunt gebracht.

Hotels:
Dresden 1 nacht Ibis Centrum
Krakau 2 nachten Ibis Centrum
Lvov 2 nachten Taurus
Kiev 3 nachten Rus
Brjansk 1 nacht Brjansk
Moskou 3 nachten Alpha
Novgorod 1 nacht Volchov
Sint Petersburg 3 nachten Ladoga
Overtochten met Viking Line en Stena Line laatste 2 nachten
Minimale deelname 30 personen