Thailand – China – Filipijnen – Indonesië – Singapore
Optamatic biedt een breed scala aan fotoreizen naar Azië.
Met een klein select gezelschap van fotografen ontdekken we bijzondere plaatsen en ontmoeten de locale bevolking wat resulteert in fascinerende beelden.

Thailand 
Een van de meest fascinerende landen voor fotografen is Thailand. Het land kent een uitbundige natuur met regenwoud en cultuur met tempels voor fotografen. In het Noorden de bergen en grens met Laos en Birma met bijzondere steden als Chiang Mai. In het midden de bruisende metropool Bangkok. In het Zuiden de stranden met eilanden als Koh Samui. De Thai is bijzonder gastvrij en wil graag dat de fotograaf met bijzondere herinneringen naar huis gaat.

China
Hoogtepunten dit jaar zijn een naar China met bezoek aan de Qingdao aan de Gele Zee. Deze voormalige Duitse kolonie draagt nog verschillende kenmerken uit deze periode, zoals de Michael kerk, station en de bierbrouwerij van het beroemde Tsingtao bier.

Singapore is voor veel reizigers een overstap op weg naar de eindbestemming in Azië. De stadsstaat is een bezoek meer dan waard. Als een van de meest welvarende landen heeft Singapore een dynamische architectuur. De metro brengt u snel naar een van de hoogtepunten Marina Bay Sands met het beroemde hotel. Vanaf het dak met zwembad heeft u een prachtig uitzicht over de megapool.

Filipijnen
In schril contrast met Singapore staat de megapool Manilla. Berucht zijn de sloppenwijken waar het leven rauw en hard is. Ook in deze slums maken we onder begeleiding foto’s en spreken met de bewoners. Naast de miljoenenstad kennen de Filipijnen paradijselijke eilanden en prachtige kustgebieden. Opvallend is dat de Filipijnen een katholiek land is. Overal kerken en kathedralen. De bevolking is bijzonder gastvrij en poseert graag voor de camera. Tijdens de presidentsverkiezingen heeft Optamatic een reis gemaakt om een verslag te doen van het democratisch proces.
Indonesië met Java als hoogtepunt toont het verborgen koloniale verleden van Nederland. Bali het vakantie eiland bij uitstek laat veel de tegenstellingen in Indonesië zien tussen Boeddhisme en Islam.

Persoonlijke aandacht door klein reisgezelschap van enthousiaste collega fotografen

Organisatie en techniek
Fotograferen vereist voorbereiding, die vaak tijdens groepsreizen ontbreekt. Snel bus in, bus uit, knip en klaar. Wij nemen de tijd en gaan vaak op ongebruikelijke tijdstippen aan de slag. Niet als de zon op zijn hoogste punt staat, maar juist vroeg in de ochtend of laat in de avond. Strijklicht, mist, wind en regen zijn een uitdaging en geven vaak maar bloot van een land dan stralende plaatjes. Avond- en nachtfotografie zijn onderdeel van het programma.
Verschillende technieken worden toegepast, zoals regelmatig gebruik van flitslicht als ondersteuning (strobist), fotograferen met hoge ISO waarden, analoog fotograferen op film en gebruik van filters in PhotoShop. Niet alleen met een spiegelreflex maar ook met mobiel zal worden gefotografeerd. Nieuw is het maken van korte films, zowel met de fotocamera, als met een action camera, zoals de GoPro.
De reis wordt begeleidt door een ervaren fotograaf voor perfecte ondersteuning. Iedere dag nabespreking van de resultaten om de volgende dag nog meer bijzondere beelden te schieten.

Portfolio van reizen naar Azië:

Nieuwsberichten