Foto en Cultuurreizen Moskou – Sint Petersburg 7 dagen

Zomerreis: Moskou en Sint Petersburg
Ontdek onder begeleiding van een ervaren Russisch sprekende Nederlandse gids en fotograaf samen met een kleine groep collega fotografen de twee belangrijkste steden van Rusland. Moskou het onbetwiste centrum met het Kremlin en Rode Plein. Sint Petersburg de ongeëvenaarde hoofdstad van kunst en cultuur met de Hermitage.

In Moskou bezoeken we het alternatieve kunstcentrum Vinzavod (voormalige wijnfabriek) met zijn alternatieve ateliers en fototentoonstellingen. In Sint Petersburg bezoeken we niet alleen hoogtepunten van de stad, maar gaan ook over de Finse Golf naar de zomertuinen om via de buitensteden weer terug te gaan. Overal momenten voor imponerende beelden, waarvoor we ruimschoots de tijd nemen.

Fotograferen stopt nooit, daarom gaan we ’s avond op pad om het betoverende noorderlicht van Sint Petersburg in onze camera te vangen. Rond midzomer wordt het helemaal niet meer donker en kunt u de hele nacht in het blauwe schemerlicht blijven fotograferen. Vergeet niet dat ‘s nachts de bruggen over de Neva worden opgehaald. Een prachtig spektakel, maar als u aan de verkeerde kant staat, moet u uren wachten voor u weer naar het hotel terug kan.

Onze reis begint op Schiphol waar we met KLM rechtstreeks naar Moskou vliegen. Transfer naar het hotel. Na het diner gaan we voor de liefhebbers met de metro naar het Rode Plein voor sfeervolle avondopnamen. Op de terugweg gaan we langs een van de mooiste metrostation Komsomolskaya. Vooral ‘s avonds is het niet druk en heeft u alle tijd voor prachtige opnames van deze ondergrondse paleizen.
De volgende dag maken we een stadsrondrit met een Nederlands sprekende lokale gids in een moderne touringcar met air conditioning. We gaan het Kremlin binnen, waar we onder andere de kathedralen bezichtigen.

Voor de fotoreis geldt een minimum aantal van 4 personen en maximaal 8 personen. Een kleine groep, waarbij aandacht voor iedereen is. En het gaat niet alleen om mensen met de grootste en duurste camera’s, maar ook fotografen met oude analoge Sovjet camera’s als de Lubitel zijn welkom. Kortom lomografen zijn van harte uitgenodigd. De fotograaf is de kunstenaar van zijn werk en niet zijn camera.

Van Moskou naar Sint Petersburg rijden we met de moderne hogesnelheidstrein de Sapsan, die de afstand van 700 km in 4 duur aflegt. Natuurlijk nemen we voldoend tijd voor sfeervolle opnamen op het station waar een bonte stoet reizigers voorbij trekt van en naar verre oorden.

In Sint Petersburg maken we met de locale Nederlands sprekende gids een stadstour en bezoeken de Hermitage. In de zomermaanden wordt het bijna niet donker in Sint Petersburg. We gaan wandelen langs de rivier de Neva om mooie avondopnamen van het blauwe licht te maken. Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid van een facultatieve excursie naar de zomertuinen aan de Finse Golf (Petrodvorets).

Lunchen doen we in lokale restaurants om geen tijd te verliezen met op en neer rijden naar het hotel. Met de huidige roebelkoers kan er gemiddeld voor € 10,- uitgebreid worden geluncht. Het diner gebruiken we ook een paar maal buiten het hotel. Verschillende exotische restaurants uit de voormalige Sovjet republieken Armenië, Georgië en Oezbekistan weten verrassende menu’s te serveren.

Klik hier voor het reisprogramma van dag tot dag.

Programma 2017

Zelfstandig Reisadviseur (ZRA)
Optamatic is een Zelfstandig Reisadviseur (ZRA) die samen met u een unieke reis samenstelt, inboekt en uitvoert. Geen standaard folderreizen maar een op maat samengestelde reis naar uw persoonlijke voorkeuren.

Prijzen vanaf:
KLM vluchten Amsterdam-Moskou en Sint Petersburg – Amsterdam € 260,-
Goede middenklasse hotels centraal gelegen inclusief ontbijt € 80,- per kamer per nacht
Sapsan Express trein Moskou – Sint Petersburg € 80,-
Bezoek aan Kremlin met wapenkamer € 40,-
Bezoek aan Hermitage € 35,-
Officiële gids met licentie voor Kremlin en Hermitage met Nederlandse taal € 25,- per uur
Transfers hotel – vliegveld € 40,-
Visumkosten en afhandeling € 75,-

Rechtstreekse KLM vluchten
KL903 Amsterdam Moskou zondag 11.50 – 16.00 uur
KL1396 St.Petersburg Amsterdam zaterdag 17.20 – 19.15 uur
Alle tijden zijn locale tijden

Hotels
Hotel Ibis Paveletskaya*** in Moskou is een centraal gelegen hotel niet ver van het Rode Plein en Kremlin.
Hotel Rachmaninov *** in het centrum van Sint Petersburg gelegen naast de Kazankathedraal en op loopafstand van de Hermitage.
Beide hotels hebben goede voorzieningen, een 24u receptie, comfort kamers met gratis wifi, tv, telefoon, badkamer, toilet

Programma:

  • KLM vlucht Amsterdam – Moskou en Sint Petersburg Amsterdam (incl. 20kg ruimbagage)
  • 6 overnachtingen op basis van 2p-kamer met ontbijt en 2x dinner in centraal gelegen hotel
  • Dagtrein Moskou – Sint Petersburg (Sapsan express 4u)
  • Nederlandse sprekende locale gids twee dagen
  • Ervaren Russisch sprekende Nederlandse fotograaf en Ruslandkenner gedurende de gehele reis
  • Transfers
  • Stadsexcursie Moskou met hoogtepunten en bezoek Kremlin met kathedralen
  • Stadsexcursie Sint Petersburg met hoogtepunten, bezoek Hermitage en Peter en Paulus vesting
  • Foto-excursies Rode Plein, Verlosserkathedraal, Metro, Kolchozmarkt, Vinzavod, Nevskiy Prospekt, Vasilius-eiland, Avond excursies voor nachtopnamen met het blauwe licht…