Na de bijzondere winterreis – in het kader van 100 jaar Russische Revolutie – naar de Solovetski eilanden staan deze zomer Moskou en Sint Petersburg op het programma.
De 7-daagse reis vertrekt op 2 juli naar Moskou. Bij aankomst gaan we ’s avonds direct naar het Rode Plein voor nachtopnamen en maken een excursie in de metro met veel bijzondere stations als Komsomolskaja, Kievskaja, Majakovskaja… overal wandschilderingen, mozaïeken en beelden als getuige van het arbeidersparadijs in wording.
De volgende dag gaan we het Kremlin binnen voor een bezoek aan de wapenkamer en de Opstandingskathedraal. De rest van de dag zijn we op fotosafari om verborgen plaatsen van de revolutie vast te leggen. Veel tijd om foto’s te maken onder deskundige begeleiding.
’s Avonds bespreken we de resultaten om de volgende dag nog mooiere opnamen te maken. Wanneer we op dag 3 ’s middags naar Sint Petersburg gaan, kunnen we ’s ochtends nog een paar opnamen maken. De luxe trein Sapsan express vertrekt vanaf het Leningradsky station en rijdt in iets meer dan 3 uur naar Sint Petersburg. Op het station is het een komen en gaan van reizigers, die garant staan voor bijzondere fotomomenten. In de hoofdstad van de revolutie arriveren we in het centrum bij het Plein van de Overwinning.

Een van de hoogtepunten: Witte Nachten Sint Petersburg

’s Avonds gaan we op pad om langs de oevers van de Neva rivier de betoverende sfeer van de Witte Nachten – als het niet meer donker wordt – vast te leggen. Hoogtepunt is als om 12 uur ’s nachts de bruggen opengaan om de schepen doorgang te verlenen.
De volgende dag alweer een hoogtepunt met een bezoek aan het Winterpaleis de Hermitage een van de grootste musea ter wereld. De bestorming van het winterpaleis geldt als het startschot van de revolutie. ’s Middags wandelen we naar de Peter en Paul vesting, waar de tsaren zijn begraven en veel revolutionairen waren opgesloten.
De volgende dag vrije besteding of facultatief een bezoek aan het Zomerpaleis aan de Finse Golf. ’s Avonds vertrekken we weer naar Amsterdam.
Een bijzondere revolutie reis onder deskundige begeleiding van een Rusland kenner.

Zie programma